Πλεκτά παιχνίδια για τα παιδιά σας

Σε όλους μας αρέσει η μοναδική αίσθηση του μάλλινου ή πλεκτού, ειδικά όταν πρόκειται για  πλεκτά παιχνίδια για το παιδί σας.

Το πλεκτό παραμένει μία από τις τάσεις της μόδας, σε πλεκτά ρούχα για μωρά και μεγάλους, πλεκτά κασκόλ, πλεκτοί γιακάδες, πλεκτά γάντια, τι λέτε όμως για πλεκτά παιχνίδια; Ναι, καλά ακούσατε, πλεκτά παιχνίδια. Μια πολύ όμορφη και πρωτότυπη ιδέα που σίγουρα τα παιδιά σας θα ευχαριστηθούν.

Πλεκτά παιχνίδια για τα παιδιά σας

Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά μαθαίνουν τον κόσμο μέσα από τις αισθήσεις, γιατί λοιπόν να μην προσφέρουμε στα παιδιά μας παιχνίδια τα οποία να είναι κατασκευασμένα από διαφορετικό υλικό.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των παιδικών παιχνιδιών είναι αφτιαχμένα από πλαστικό ή pvc.

Έτσι, τα παιδιά με τα πλεκτά παιχνίδια μπορούν να αισθανθούν την διαφορετική πλέξη, το διαφορερικό πάχος του νήματος, να παρατηρήσουν τα διαφορετικά χρώματα. Μπορούν επίσης να είναι στο κατάλληλο μέγεθος για τα χεράκια των παιδιών και των μωρών έτσι ώστε να μπορούν να τα αδράξουν, να τα ζουλίξουν, να τα βάλουν στο στόμα τους.

Τα μωρά ξεκινάνε να γνωρίζουν τη πραγματικότητα πιάνοντας, γεύοντας, μυρίζοντας, ακούγοντας, αυτό που παίρνουν είναι μια εικόνα με τις ιδιότητες, με τις οποίες ο τρισδιάστατος κόσμος μας είναι φτιαγμένος.

Πιστεύω ότι το πλεκτό παιχνίδι είναι ένα από τα καταλληλότερα παιχνίδια για τα μωρά και τα παιδιά.

Τι πλεκτά παιχνίδια να πλέξετε για τα παιδιά σας;

Ο αριθμός και η ποικιλία των πλεκτών παιχνιδιών σταματάει μόνο εκεί που θα σταματήσει η φαντασία σας. Μπορείτε με μερικά κουβάρια και δύο βελόνια να φτιάξετε μοναδικές δημιουργίας που θα ξετρελάνουν τα παιδιά κάθε ηλικίας.

Έτσι αν καταπιάνεστε με το πλέξιμο μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας πλεκτά αρκουδάκια και διάφορα ζωάκια, αυτοκινητάκια, κορδέλες, κουδουνίστρες, κούκλες κλπ. Θα εντυπωσιαστείτε αν δείτε το αποτέλεσμα που βγαίνει. Αν πάλι δεν το έχετε και τόσο με το πλέξιμο, μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο αρκετά πλεκτά παιχνίδια, άλλα οικονομικότερα και άλλα πιο ακριβά. Ανάλογα με τα γούστα και την οικονομική σας δυνατότητα σίγουρα θα βρείτε κάτι που να σας καλύπτει.

Πλεκτά παιχνίδια για τα παιδιά σας minifashion

Από προσωπική πείρα μπορώ να σας πω ότι τα παιδιά λατρεύουν τέτοιου είδος παιχνίδια. Και για να σας δώσω και μια έξυπνη συμβουλή, όταν το παιδί σας βαρεθεί κάποιο πλεκτό παιχνίδι, μπορείτε κάλλιστα να το χρησιμοποιήσετε για τη διακόσμηση του δωματίου του. Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερα χρώματα και ο χώρος αμέσως θα ομορφύνει και θα ζωντανέψει.

Ιδέες για πλεκτά παιχνίδια

Κάναμε μια αναζήτηση για όμορφα και πρωτότυπα Πλεκτά παιχνίδια για τα παιδιά σας στο διαδίκτυο και βρήκαμε μερικές υπέροχες εμπνευσμένες δημιουργίες στο Pinterest. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά πατώντας στον σύνδεσμο εδώ: DIY Πλεκτά παιχνίδια στο Pinterest

Εναλλακτικές επιλογές πλεκτών

Τέλος, εκτός από τα πλεχτά παιχνίδια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε πλεκτό. Ειδικά τα πλεκτά αξεσουάρ για μωρά μπορούν κάλλιστα να λειτουργήσουν σαν παιχνίδια όταν το μωρό είναι αρκετά μικρής ηλικίας και δεν μπορεί να ξεχωρίσει σχέδια, ζώα κλπ. Για να μπορούν τα παιδιά να  αισθάνονται την αίσθηση του πλεκτού και στα αξεσουάρ τους το minifashion.gr σας προτείνει χειροποίητα πλεκτά σκουφιά, γιακάδες, και κορδέλες.

Ελπίζουμε να σας δώσαμε μερικές όμορφες και εναλλακτικές προτάσεις για παιχνίδια για τα παιδιά σας. Μην ξεχνάτε ότι πολλές φορές τα απλά και καθημερινά πράγματα είναι και καλύτερα!

Μοίρασε το στα Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on tumblr
Share on linkedin
Share on email
Close Menu
×

Cart