Mια εύκολη χειροτεχνία για τα παιδιά-πλέξιμο με τα δάκτυλα

Mια εύκολη χειροτεχνία για τα παιδιά-πλέξιμο με τα δάκτυλα

Το πλέξιμο με τα δάκτυλα είναι μια εύκολη και δημιουργική χειροτεχνία για τα παιδιά χωρίς να απαιτούνται πολλά εργαλεία, το μόνο που χρειάζεται είναι νήμα και τα δάκτυλα . Η χειροτεχνία αυτή βοηθά το παιδί να βελτιώσει την επιδεξιότητά του και την ικανότητα συγκέντρωσής του. Τα παιδιά θα το αγαπήσουν για την απλότητα και την ευκολία.

Παρακάτω θα σας δείξω πως το παιδί σας μπορεί να πλέξει με τα δάκτυλά του σε απλά βήματα:

Mια εύκολη χειροτεχνία για τα παιδιά πλέξιμο με τα δάκτυλα

  • Για να ξεκινήσει χρειάζεται η παλάμη του αριστερού χεριού να είναι στραμμένη προς τα πάνω και η άκρη του νήματος να βρίσκεται πίσω από τον αντίχειρα και ανάμεσα από τον αντίχειρα και το δείκτη. Έπειτα υφαίνει το νήμα πάνω από το δείκτη, πίσω από το μεσαίο δάχτυλο, πάνω από το παράμεσο και πίσω από το μικρό δάκτυλο. Στη συνέχεια τυλίγει το νήμα γύρω από το μικρό δάχτυλό και υφαίνει το νήμα κάτω από το παράμεσο, πάνω από το μεσαίο και κάτω από το δείκτη (δες εικόνα 1).
  1. Mια εύκολη χειροτεχνία για τα παιδιά πλέξιμο με τα δάκτυλα
  • Υφαίνει το νήμα γύρω από το δείκτη και συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο, υφαίνοντας πάνω από την πρώτη σειρά και επιστρέφοντας πάλι στο δείκτη (δες εικόνα 2) .

2.Mια εύκολη χειροτεχνία για τα παιδιά πλέξιμο με τα δάκτυλα1

  • Έπειτα παίρνει το νήμα της κάτω σειράς, αρχίζοντας με το μικρό δάχτυλο, το σηκώνει και το περνά πάνω από την άκρη του μικρού δακτύλου (δες εικόνα 3). Συνεχίζει την ίδια διαδικασία σε κάθε δάκτυλο μέχρι να φτάσει στον δείκτη (δες εικόνα 4).

3.
Mια εύκολη χειροτεχνία για τα παιδιά-πλέξιμο με τα δάκτυλα2

4.

Mια εύκολη χειροτεχνία για τα παιδιά-πλέξιμο με τα δάκτυλα3

  • Για όλες τις επόμενες σειρές ακολουθείτε η ίδια διαδικασία. Καθώς θα συνεχίζετε η διαδικασία θα δημιουργείται μια μακριά πλεκτή λωρίδα, η οποία θα εμφανίζεται στο πίσω μέρος της παλάμης (δες εικόνα 5).

5.
Mια εύκολη χειροτεχνία για τα παιδιά-πλέξιμο με τα δάκτυλα4

  • Όταν το παιδί θέλει να ολοκληρώσει την ύφανσή τότε σταματάει να υφαίνει γύρω από τα δάκτυλα του (υπάρχει μια σειρά). Παίρνει το νήμα από το μικρό δάκτυλο, το αφαιρεί τελείως από το δάκτυλο και το περνάει στο παράμεσο δάκτυλο (δες εικόνα 6). Στο παράμεσο δάκτυλο υπάρχουν τώρα δύο σειρές, παίρνει το κάτω νήμα και το περνάει πάνω από την άκρη του παράμεσου. Τώρα στο παράμεσο υπάρχει μια σειρά  όπου  παίρνει το νήμα και το περνάει στο μεσαίο δάκτυλο. Συνεχίζει το ίδιο μέχρι το δείκτη, όπου στο τέλος παραμένει στο δείκτη μια σειρά νήματος. Αφαιρεί το νήμα από το δείκτη (θηλιά), περνάει την άκρη του νήματος από την θηλιά και την τραβάει, έπειτα κόβει την άλλη άκρη του νήματος που ενώνεται με το κουβάρι.

6.Mια εύκολη χειροτεχνία για τα παιδιά-πλέξιμο με τα δάκτυλα5

  • Τώρα μπορεί να κάνει κάτι δημιουργικό με το πλεκτό που έφτιαξε.

Δες βίντεο

 

 

1.πηγή

2.πηγή

Μοίρασε το στα Social Media