Πως να φτιάξετε φιόγκους από ύφασμα

Σε περίπτωση που δεν το έχετε παρατηρήσει οι φιόγκοι από ύφασμα είναι πολύ δημοφιλής!

Παντού κοιτάζω και βλέπω φιόγκους από ύφασμα. Είναι λογικό αν αναλογιστεί κανείς το ιδιαίτερο στυλ που δίνουν στην εμφάνιση. Επειδή λοιπόν οι φιόγκοι από ύφασμα ήταν ανέκαθεν και θα είναι για πολλά χρόνια στη μοδα παρακάτω θα σας δείξω πως να φτιάξετε αυτούς του τέλειους φιόγκους , τους οποίους μπορείτε να τους τοποθετησετε σε κορδέλες από ελαστική δαντέλα ή από ελαστικό ύφασμα, σε κοκαλάκι, σε καπέλο.

Προσωπικά εγώ προτιμάω τον φιόγκο  με στρογγυλεμένες άκρες, ειδικά όταν πρόκειται για μικρά κορίτσια.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε φιόγκους από ύφασμα

Τα βασικά υλικά που θα χρειαστείτε προκειμένου να φτιάξετε φιόγκους από ύφασμα είναι τα παρακάτω:

Πώς θα φτιάξεις έναν φιόγκο από ύφασμα;

Αρχικά πατήστε στον παραπάνω σύνδεσμο για να κατεβάσετε το αρχείο με το πατρόν για φιόγκο. Αφού το κατεβάσετε, χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο πατρόν ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να φτιάξετε έναν πανέμορφο φιόγκο:

  • κόψτε 2 κομμάτια για τον κάθε φιόγκο.
  • Με τις δύο δεξιές πλευρές μαζί, ράψτε τα δύο κομμάτια μαζί, αφήνοντας ένα άνοιγμα περίπου 2,3 εκατοστά.
  • Χρησιμοποιώντας το ψαλίδι, κόψτε γύρω από τα καμπυλωτά τμήματα περίπου 0,5 εκατοστά. Να είστε πολύ προσεκτικοί κατά τη διαδικασία αυτή έτσι ώστε να μην κοπή η κλωστή.
  • Γυρίστε το ύφασμα (φιόγκο) από το άνοιγμα που αφήσατε και έπειτα ράψτε το.
  • Δέστε ένα κόμπο στη μέση του φιόγκου φροντίζοντας να κρύψετε τη ραφή από το βήμα 4.
  • Στη συνέχεια τοποθετήστε το φίογκο από ύφασμα σε μια κορδέλα (ελαστική δαντέλαή ύφασμα) ή σε καρφίτσια ή σε κοκαλάκι ή σε καπέλο.

Γιατί να φτιάξετε φιόγκους από ύφασμα;

Μα φυσικά γιατί αποτελούν ένα πανέμορφο αξεσουάρ για μωρά αλλά και για μεγαλύτερες κοπέλες. Είναι κοριτσίστικοι, ρομαντικοί και θα δώσουν μια ιδιαίτερη νότα στη συνολική εμφάνιση. Φέτος, οι φιόγκοι από ύφασμα αποτελούν το απόλυτο trend και μπορούν να τοποθετηθούν σε ρούχα για μωρά, σε διάφορα αξεσουάρ ακόμη και στα μαλλιά, ενώ μπορούν να συνδυαστούν υπέροχα με κορδέλες για κορίτσια.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θα λέγαμε ότι αξίζει να πειραματιστείτε λίγο με την δημιουργία φιόγκων από υφάσματα. Αποτελούν μια πολύ απλή, όμορφη και κυρίως οικονομική επιλογή για όμορφα και χαριτωμένες εμφανίσεις. Είμαστε σίγουροι ότι τόσο εσείς όσο και τα παιδιά σας θα τους λατρέψουν. Για την ακρίβεια κάθε γυναίκα, οποιασδήποτε ηλικίας θα αγαπήσει τους φιόγκους αυτούς.

Που αλλού μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι φιόγκοι από ύφασμα

Πέρα από την προσωπική εμφάνιση των κοριτσιών, οι φιόγκοι από ύφασμα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν και σε άλλες περιστάσεις. Για παράδειγμα μπορείτε να δημιουργήσετε φιόγκους για τον στολισμό του σπιτιού σας ή ακόμα και της εκκλησίας σε περίπτωση γάμων ή βάπτισης. Δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύεται υπέρογκα ποσά, αφού αγοράζοντας οικονομικά μερικά υφάσματα μπορείτε να φτιάξετε υπέροχες δημιουργίες. Στολίστε τους φιόγκους σας με λίγα στρας, λουλούδια ή ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε και είναι έτοιμοι.

Ελπίζουμε να σας φάνηκε χρήσιμο το συγκεκριμένο άρθρο. Επισκεφτείτε το blog μας για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές και τεχνικές.

Μοίρασε το στα Social Media