Ήρθε ο χειμώνας εντυπωσιακά παιδικά πλεκτά

Ο χειμώνας ήταν ανέκαθεν μια δύσκολη εποχή για όλους μας. Ιδιαίτερα για τα παιδιά τα οποία λόγω του κρύου είναι πιο επιρρεπή σε κρυολογήματα. Μάλιστα, τώρα που το κρύο ήρθε για να μείνει, σίγουρα τα παιδιά σας θα χρειαστούν κάτι ζεστό, άνετο και κομψό που θα καλύπτει τον λαιμό τους και το κεφαλάκι τους. Τη λύση δίνουν τα εντυπωσιακά παιδικά πλεκτά φτιαγμένα στο χέρι.

Ας μην ξεχνάμε κιόλας ότι τα πλεκτά ρούχα είναι και φέτος πάλι στη μόδα. Δίνοντας στα παιδιά σας να φορέσουν πλεκτά ρούχα και αξεσουάρ, δημιουργείται μία πανέμορφη εικόνα με στυλ αλλά ταυτόχρονα και πολύ άνετα στην καθημερινότητά τους.

Το minifashion.gr σας προτείνει χειροποίητα πλεκτά σκουφάκια, γιακάδες, παιδικές κορδέλες που καλύπτουν τα αφτιά σε πολύ οικονομικές τιμές.

Δείτε μερικές φωτογραφίες από εντυπωσιακά παιδικά πλεκτά:

 

Η ιστορία των πλεκτών

Δυστυχώς, δεν είναι γνωστή η ιστορία και η ακριβής ημερομηνία προέλευσης της δημιουργίας πλεκτών ρούχων. Στη Μυθολογία δεν υπάρχουν θεοί ή θεές που έπλεκαν ωστόσο ο Όμηρος αναφέρθηκε για πλέξιμο στην Οδύσσεια. Μηχανές πλεξίματος υπήρχαν από πολύ παλιά. Όλοι έχουμε μνήμες από τα εντυπωσιακά παιδικά πλεκτά που μας έφτιαχνε η γιαγιά.

Σε ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν πλεκτές αιγυπτιακές κάλτσες που χρονολογούνται περίπου στο 1200 μ.Χ. Ο λόγος που οι άνθρωποι ανέκαθεν προτιμούσαν τα πλεκτά είναι επειδή το πλέξιμο δεν απαιτεί βαρύ και δαπανηρό εξοπλισμό κάτι που το κατατάσσει ως τον τέλειο τρόπο παραγωγής ρούχων. Έτσι από τα πολύ παλιά χρόνια, οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα πλεκτά ρούχα για να προστατευτούν από το κρύο.

Πώς να πλύνετε τα χειροποίητα πλεκτά των παιδιών σας

Τα χειροποίητα πλεκτά ρούχα για μωρά και παιδία, όπως πουλόβερ, σκουφάκια, γάντια, κάλτσες και άλλα αξεσουάρ είναι μοναδικά κομμάτια που αντέχουν στο χρόνο. Είτε έχετε λάβει ένα ως δώρο είτε έχετε αγοράσει κάποιο, η σωστή φροντίδα των πλεκτών σας θα βοηθήσει να διαρκέσουν για πολλά ακόμα χρόνια.

Βαμβάκι, μαλλί, ή ακρυλικό;

Ο τύπος του νήματος που χρησιμοποιείται για να πλέκει το ένδυμα ή το αξεσουάρ θα καθορίσει τον καλύτερο τρόπο πλυσίματος. Εάν έχετε αγοράσει κάποιο χειροποίητο πλεκτό ανατρέξτε στην ετικέτα προκειμένου να δείτε το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο. Αν δεν υπάρχει ετικέτα ρωτήστε το κατάστημα από όπου το αγοράσατε. Αν πάλι λάβατε κάποιο ως δώρο ρωτήστε αυτόν που σας το χάρισε.

Τρόπος πλυσίματος ανάλογα με το υλικό

  • Το επεξεργασμένο μαλλί μπορεί να πλυθεί με στο χέρι ή το πλυντήριο με ήπιο κύκλο και σε κρύο νερό.
  • Το κανονικό μαλλί πρέπει να πλένεται μόνο στο χέρι και σε κρύο νερό ή διαφορετικά θα μαζέψει.
  • Τα νήματα από βαμβάκι και λινά μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο σε ήπιο κύκλο, είτε με κρύο είτε με ζεστό νερό.
  • Ακρυλικά και άλλα συνθετικά νήματα μπορούν να πλυθούν και να στεγνώσουν με τα συνηθισμένα ρούχα σας καθώς δεν συρρικνώνονται.
  • Αν δεν καταφέρατε να μάθετε το υλικό ακολουθήστε τον τρόπο πλυσίματος του κανονικού μαλλιού ώστε να είστε 100% σίγουρες.

Συμβουλές πλύσης χεριών

Το πλύσιμο στο χέρι μπορεί να ακούγεται πολύ ενοχλητικό, αλλά μπορείτε να είστε σίγουρες ότι αξίζει τον κόπο, αφού θα βοηθήσει τα αγαπημένα πλεκτά των παιδιών σας να διατηρηθούν περισσότερα χρόνια ανέπαφα. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

  • Χρησιμοποιήστε νεροχύτη, μπανιέρα ή πλαστικό δοχείο αποθήκευσης αρκετά μεγάλο για να βυθίσετε τελείως το πλεκτό και να υπάρχει ακόμη χώρος.
  • Αντιμετωπίστε τυχόν λεκέδες με λίγο απορρυπαντικό.
  • Ανακινήστε απαλά το πλεκτό στο νερό. Ποτέ μην πλένετε δυνατά ή τρίβετε.
  • Αποστραγγίστε στο νεροχύτη και προσθέστε φρέσκο, κρύο νερό για ξέπλυμα. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρις ότου όλο το νερό είναι καθαρό και απαλλαγμένο από αφρό.
  • Αφαιρέστε απαλά το επιπλέον νερό με μια στεγνή και απορροφητική πετσέτα.
  • Αφήστε το πλεκτό σας να στεγνώσει σε φυσιολογικές θερμοκρασίες
  • Διπλώστε το και τοποθετήστε το στην ντουλάπα και όχι σε κάποια κρεμάστρα, καθότι μπορεί να ξεχειλώσει από το τράβηγμα.

Θέλετε λοιπόν και εσείς μοναδικά αξεσουάρ για μωρά; Το minifashion.gr σας προτείνει να επιλέξετε μερικά εντυπωσιακά παιδικά πλεκτά που θα ζεστάνουν αλλά και θα δώσουν ένα ιδιαίτερο στυλ στο παιδάκι σας.

Μοίρασε το στα Social Media